Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Moskve demonštrovali ultranacionalisti

(Zdroj: SITA)

MOSKVA - Najmenej 2 tisíc stúpencov krajnej pravice pochodovalo v nedeľu v ruskom hlavnom meste. Išlo o ukážku sily pred oficiálnym sviatkom Dňa národnej jednoty. Účastníci pochodu na nábreží rieky Moskva vykrikovali heslá "Sláva Rusku!" a "Rusi vzpriamte sa!".

Niektorí predvádzali nacistický pozdrav, jedna skupina bubnovala vo vojenskom štýle a ďalší niesli transparenty s nápismi "Tolerancia znamená AIDS" a "Za ruský národný štát".

Pochod pripravila koalícia krajne pravicových nacionalistov a pravoslávnych kresťanských organizácii v čase, keď sa v Rusku začalo obdobie parlamentných a prezidentských volieb. Jedna manželská dvojica pre tlačovú agentúru AFP uviedla, že prišli protestovať proti prisťahovalcom, ktorí "vytláčajú" etnických Rusov, a proti vládnej politike, ktorá je podľa nich "protiľudová" a je tajne ovládaná ľuďmi židovského pôvodu.

Moskovská radnica povolila, aby sa na podujatí zúčastnilo 7 tisíc ľudí. Polícia organizátorov vopred požiadala, aby pochod bol disciplinovaný. Pochod sa konal bokom od centra Moskvy. Dozeral na neho malý počet policajtov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu