Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozné divadlo pri Bielom dome: VIDEO Horiaci muž sa prechádzal po trávniku ako živá pochodeň

(Zdroj: YouTube)

WASHINGTON – Šokujúce video spred Bieleho domu zachytáva okamih, keď sa neznámy muž zachvátený plameňmi pokojne prechádzal po trávniku pred sídlom prezidenta. Polícia sa zatiaľ zúfalo snažila zahasiť plamene šľahajúce z jeho tela.

Neznámy muž sa v stredu zapálil v parku Ellipse v centre Washingtonu D. C. Video udalosti ukazuje muža ako živú pochodeň v blízkosti Washington Mall, časti obľúbenej u turistov, s plameňmi šľahajúcimi z jeho tela. O niekoľko sekúnd neskôr sa k nemu dostali pracovníci tajných služieb Spojených štátov (U. S. Secret Service) s hasiacimi prístrojmi. Stalo sa to necelý kilometer od Bieleho domu. 

Mužovi sa podarilo ostať vzpriamene stáť, údajne mal na sebe špeciálny odev, ktorý mu poskytoval istú ochranu pred plameňmi. Neskôr sa zrútil na trávnik. Utrpel popáleniny na 85 percentách tela. V jeho blízkosti sa nachádzal podozrivý balíček, ktorý sa podľa média TMZ podarilo uhasiť. Muža neskôr previezli do neďalekej nemocnice so „život ohrozujúcimi“ zraneniami. Tam o pár hodín neskôr zomrel. Doteraz sa nepodarilo zistiť jeho identitu. Utrpel masívne popáleniny a aj jeho motív zostáva nejasný.

Na miesto činu sa medzitým dostavilo 70 policajtov. V blízkosti sa nachádzalo niekoľko turistov a návštevníkov, ale neboli hlásené žiadne ďalšie zranenia. Polícia z oblasti Národného parku a členovia U. S. Secret Service zisťujú, čo sa vlastne stalo.  V okolí Bieleho domu sa aj v minulosti odohralo niekoľko podobných incidentov.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a citlivejšie povahy

Hovorca Bieleho domu Hogan Gidley uviedol, že situáciu nemôže ihneď komentovať. Prezident Donald Trump bol v súlade so svojím denným plánom v Oválnej pracovni, kde prebiehala slávnostná prísaha prezidenta a predsedu predstavenstva Exportno-importnej banky Spojených štátov.

​UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a citlivejšie povahy

Hovorca Národného parku pri Bielom dome uviedol pre denník DailyMail: „O 12.22 polícia a tajné služby reagovali na správu muža, ktorý sa údajne podpálil v parku Ellipse v blízkosti 15. a Constitution Avenue. Horiaceho muža uhasili v priebehu niekoľkých sekúnd a transportovali do miestnej nemocnice. Udalosť je predmetom vyšetrovania. V súčasnosti nie sú k dispozícii žiadne ďalšie informácie.“

Hovorca hasičského zboru vo Washingtone povedal: „Môžem potvrdiť, že sme prepravili jedného pacienta s popáleninami z parku Ellipse a teraz na mieste činu obnovujeme poriadok.“ Park Ellipse sa nachádza južne od Bieleho domu a severne od Constitution Avenue a National Mall.

Aktualizácia: Tridsaťtriročný muž, ktorý sa v stredu podpálil neďaleko Bieleho domu, podľahol zraneniam. Vo štvrtok o tom informovala polícia a tlačová agentúra DPA. Muž, identifikovaný ako Arnav Gupta, zomrel niekoľko hodín po tom, čo si ublížil. Polícii v stredu už skôr nahlásili nezvestnosť Guptu, ktorý bol obyvateľom mesta Bethesda v štáte Maryland. Naposledy ho videli pri odchode z domu okolo 09.20 h. "Polícia je znepokojená Guptovým fyzickým a emocionálnym stavom," napísali vtedy policajti na Facebooku. Motív mužovho konania nie je známy.
 

Viac o téme: HasičiPopáleninyBiely DomHoriaci muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu