Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Tropická búrka Noel usmrtila v karibskej oblasti už 54 ľudí

Člen brazílskej záchranárskej jednotky na Haiti odnáša dieťa z oblasti postihnutej tropickou búrkou.
Člen brazílskej záchranárskej jednotky na Haiti odnáša dieťa z oblasti postihnutej tropickou búrkou. (Zdroj: SITA)

SANTO DOMINGO - Počet obetí tropickej búrky Noel, ktorá postihla karibskú oblasť, v stredu vzrástol na 54. Najnovších jedenásť obetí našli v Dominikánskej republike. Informovali o tom záchranári.

Luis Luna Paulino, šéf venezuelskej civilnej ochrany, pre miestnu rozhlasovú stanicu povedal, že "stále trvá nebezpečná situácia a počet obetí na životoch by sa mohol zvýšiť." Dodal, že záchranné operácie brzdia povodne.V Dominikánskej republike prišlo doteraz o život približne 30 ľudí, v susednom Haiti zahynulo dvadsať osôb. Tisíce ľudí museli opustiť ohrozené územia.

Tropická búrka spôsobila silné dažde, ľudia sa utopili v rozvodnených riekach, zahynuli v lavínach blata alebo pri zosuvoch pôdy na horách. Ostrov Hispaniola, na ktorom sa nachádzajú štáty Dominikánska republika a Haiti, je kvôli strmým horám osobitne náchylný na ničivé povodne.

V dôsledku dlhotrvajúcich dažďov sú záplavy aj na Kube, v južnom Mexiku a Strednej Amerike. Tropická búrka Noel sa v Karibiku sformovala v nedeľu. Ide v poradí o 14. pomenovanú tropickú búrku v tohtoročnej hurikánovej sezóne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu