Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Blízky východ a severná Afrika potrebujú zahraničné investície, povedal jordánsky kráľ

Abdalláh II.
Abdalláh II. (Zdroj: SITA)

AMMÁN - Jordánsky kráľ Abdalláh II. vyzval v sobotu zahraničie, aby viac investovalo do Blízkeho východu a severnej Afriky, pretože investície zo zahraničia tento región potrebuje na to, aby si dokázal vytvoriť "svoju pozitívnu budúcnosť".

"To, čo sa deje v našej zemepisnej oblasti, má vplyv na celý svet," zdôraznil Abdalláh v otváracom príhovore zasadania Svetového ekonomického fóra (WEF) na tému Blízky východ a severná Afrika. Na rokovaniach v Konferenčnom centre kráľa Husajna ibn Talála na jordánskom východnom pobreží Mŕtveho mora sa zúčastňuje približne 1000 politikov, podnikateľov i predstaviteľov občianskej spoločnosti, približuje agentúra DPA.

"Naša ekonomická situácia je nádejná," povedal Abdalláh, pričom však poznamenal, že hospodárstvo Jordánska musí v poslednom čase riešiť závažné problémy spojené s utečeneckou krízou. V súčasnosti sa na území tejto krajiny nachádza približne 1,3 milióna utečencov zo Sýrie.

Témami dvojdňovej konferencia WEF sú nezamestnanosť, vojnové konflikty, hospodársky rozvoj a klimatické zmeny v blízkovýchodnom a severoafrickom regióne. Na otváracej ceremónii sa v sobotu zúčastnili aj generálny tajomník OSN António Guterres, palestínsky prezident Mahmúd Abbás či nigérijský prezident Muhammadu Buhari.

Viac o téme: InvestícieAfrikaJordánskoAbdalláh II.AmmánBlízky východ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu