Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kráľovské sídlo v ohrození: Muž držal londýnsku políciu v šachu takmer osem hodín!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

LONDÝN – Obyvatelia britskej metropoly sa nemôžu sťažovať na nudu. Polícia prišla do Vicarage Gardens v Kensingtone zatknúť muža, ktorý sa vyhrážal zbraňou. Ten sa vzápätí zabarikádoval v dome, kde býval. Nasledovala scéna ako z dobrého akčného filmu.

Stalo sa to včera o 15.40 len pár desiatok metrov od kráľovskej rezidencie Kensington Palace. Niet preto divu, že ozbrojení muži zákona postupovali nanajvýš obozretne. Polícia prišla zatknúť istého muža, asi tridsiatnika, no ten sa zabarikádoval v dome, kde údajne býval, odmietol sa vzdať a vyhrážal sa streľbou. 

Kráľovské sídlo je len kúsok od miesta činu.
Zobraziť galériu (2)
Kráľovské sídlo je len kúsok od miesta činu.

V dome bolo v tom čase viacero nájomníkov. Policajti ich nechceli ohroziť, preto vyslali za násilníkom vyjednávača. Dom obkľúčili ťažkoodenci a Kensington Church Street v západnom Londýne preventívne uzatvorili. Chodcov posielali z oblasti ďalej na juh smerom ku križovatke s Kensington High Street. Muž pravdepodobne nebol nijaké neviniatko, pretože okolo domu hliadkovali policajti v ochranných odevoch a so štítmi. Nad štvrťou sa vznášal vrtuľník a do ulice vošli tri sanitky.Podľa polície bol podozrivý muž v jednom z bytov na najvyššom poschodí s otvorenými oknami, aby mal výhľad na ulicu. Jeden z chodcov, kterých polícia zadržala a posielala preč z ulice, telefonoval svojmu bratovi, ktorý býva v inkriminovanej budove, a ten mu povedal, že obyvatelia boli informovaní o možnej evakuácii.

Zložité a nebezpečné vyjednávanie trvalo sedem a pol hodiny. Podmienky, ktoré si kládol muž, však nie sú známe. Obyvateľov domu, ktorí sa nemohli dostať do svojich domovov, vyzvali, aby sa uchýlili na neďalekú radnicu. Polícia potvrdila, že muž bol nakoniec zatknutý o 23.10. h. Kensington Church Street opäť otvorili.

Viac o téme: OzbrojenciZabarikádovanýKensington Palace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu