Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smutné pozadie tragédie pri Brne: V dome sa strieľalo, matku so synom našli mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

BRNO - Juhomoravskí kriminalisti vyšetrujú okolnosti tragédie, ktorá sa stala v pondelok dopoludnia v dome v obci Ostopovice v okrese Brno-vidiek. Po nahlásenej streľbe našli záchranári na mieste dvoch mŕtvych ľudí. Vyšetrovatelia zatiaľ nechcú zverejňovať podrobnosti, ale podľa informácií českého denníka Právo mohlo ísť o rodinnú tragédiu - o vraždu a samovraždu.

Policajný hovorca David Chaloupka potvrdil len to, že išlo o násilný trestný čin. Policajti intenzívne pracujú na objasnení celého prípadu. Zaisťujú stopy a dôkazy, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

"Na mieste boli dvaja ľudia, ktorí už nejavili známky života. Išlo o muža stredného veku a o ženu staršieho veku. Už sme im bohužiaľ nemohli pomôcť," povedala hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová.

Dom obývala viacgeneračná rodina, uviedol server Blesk.cz. Podľa jeho informácií syn zabil svoju matku a potom mal spáchať samovraždu. Pravdepodobným motívom rodinnej tragédie je rozvod, píše Blesk.cz. Syn mal práve v pondelok prvé pojednávanie na súde. Rozpadlo sa mu už druhé manželstvo.

Viac o téme: TragédiaStreľbaOstopovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu