Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Narkobarón El Chapo vytasil eso z rukáva: Pre pochybenia poroty žiada nový súdny proces

Narkobarón Joaquín
Narkobarón Joaquín "El Chapo" Guzmán (v strede) (Zdroj: SITA/U.S. law enforcement via AP, File)

NEW YORK - Mexický narkobarón Joaquín "El Chapo" Guzmán, ktorého začiatkom februára uznali za vinného z viacerých ťažkých zločinov, plánuje požiadať o nový proces v nadväznosti na správy z médií o pochybení poroty. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na piatkové vyjadrenia jeho právnika.

Webová stránka Vice News podľa AFP v stredu uverejnila interview s členom poroty, podľa ktorého viacerí jej členovia porušili príkaz súdu, aby nevyhľadávali mediálne informácie o procese, robili online prieskum alebo o prípade s kýmkoľvek komunikovali.

"Pán Guzmán sa chystá požiadať o nový proces, vychádzajúc z odhalení uverejnených v článku," napísal Guzmánov právny zástupca Eduardo Balarezo sudcovi a dodal, že "El Chapo" bude tiež žiadať o vyšetrovanie s cieľom zistiť rozsah pochybenia porotcov.

Guzmán bol obžalovaný z viacerých ťažkých zločinov vrátane vrážd a únosov, ako aj prepašovania vyše 155 ton kokaínu do Spojených štátov za obdobie 25 rokov. Porota v meste New York ho 12. februára uznala za vinného vo všetkých bodoch obžaloby.

Viac o téme: Súd New YorkSpojené štátyJoaquín GuzmánEl Chapo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu