Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žiaci dostali od policajta jasný zákaz: Porušili ho, mohlo prísť k príšernej tragédii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Ústredná vyšetrovacia prokuratúra v Maďarsku obvinila policajta, ktorý pre prvákov základnej školy viedol vlani v apríli v severomaďarskom Győri ukážku policajnej činnosti. Informoval o tom v utorok regionálny spravodajský server kisalfold.hu, ktorý pripomenul, že pri výbuchu granátu so slzotvorným plynom sa vtedy ľahšie zranilo päť detí.

Policajt čelí obžalobe z priestupku ohrozenia z nedbanlivosti pri výkone povolania. Prokuratúra žiada, aby súd bez pojednávania vymeral v rámci súdneho rozhodnutia obvinenému finančný trest. Vyšetrovacia prokuratúra vypočula policajta ako podozrivého ešte 25. septembra. Policajt a jeho obhajca sa voči krokom prokuratúry odvolali, generálna prokuratúra však ich odvolanie odmietla.

Granát - napriek prísnemu zákazu manipulovania s ním - aktivovali dvaja žiaci, ktorí sa na chvíľu ocitli mimo dozoru v objekte pohotovostnej polície. Pri výbuchu päť detí utrpelo poranenia, z ktorých sa liečili do ôsmich dní. Ohrozené bolo aj zdravie všetkých 76 žiakov, piatich učiteľov a dvoch policajtov, ktorí boli v čase explózie v miestnosti.

Viac o téme: PolicajtZákladná školaGranátGyőr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu