Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trumpova zmena rétoriky: Medzi ním a bezpečnostnými službami je zhoda

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok zmenil rétoriku a vyhlásil, že medzi ním a tajnými službami - ktoré deň predtým označil za "naivné" a "mylné" - panuje zhoda. Informovala o tom agentúra AFP.

Prezident uviedol, že utorkové vyhlásenie vrcholných predstaviteľov tajných služieb skreslili novinári. Tí patria medzi obľúbené ciele prezidenta, pripomína AFP.

Trump na Twitteri napísal, že v otázkach Iránu, Islamského štátu i Severnej Kórey sa s tajnými službami zhodne. Ich predstavitelia v utorok nesúhlasili s prezidentovými závermi, že teroristická organizácia Daeš bola porazená a Severná Kórea sa zriekla svojho jadrového programu. Takisto spochybnili prezidentovo tvrdenie, že Teherán sa snaží zaobstarať si jadrové zbrane. Trump ho podľa AFP použil vlani v máji ako dôvod na odstúpenie od jadrovej dohody s Iránom.

Vedúci predstavitelia tajných služieb takisto znova zdôraznili, že sú presvedčení o údajných zásahoch Ruska do volebnej kampane pred prezidentskými voľbami v USA v roku 2016, ktoré mali pomôcť Trumpovi. Od Ruska sa podľa nich dá očakávať to isté aj pred voľbami v roku 2020. Prezident zásahy Ruska opakovanie odmietol. 

Viac o téme: Usa Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu