Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nevídaný nález austrálskeho námorníctva: Zhabali drogy v obrovskej hodnote

Austrálske námorné sily zhabali v Arabskom mori vyše tri tony hašišu.
Austrálske námorné sily zhabali v Arabskom mori vyše tri tony hašišu. (Zdroj: Twitter/RoyalAustralianNavy)

SYDNEY - Viac než tri tony hašišu v hodnote približne 112 miliónov amerických dolárov zhabala loď austrálskych námorných síl počas operácie v Arabskom mori. Informovalo o tom v nedeľu austrálske ministerstvo obrany, z ktorého vyhlásenia citovala tlačová agentúra DPA.

Fregata HMAS Ballarat (FFH 155) odhalila 3,1 tony ilegálnych drog po tom, ako sa jej členovia 8. januára nalodili v medzinárodných vodách na rybárske plavidlo, známe ako dhou, v rámci bojovej jednotky námorných síl 33 krajín zodpovedných za bezpečnosť v oblasti Blízkeho východu.

Veliteľ zmieneného austrálskeho plavidla Paul Johnson uviedol, že jeho tím objavil drogy ukryté v dutinách rybárskej lode. "Toto zhabanie je odrazom pokračujúceho obchodu s ilegálnymi narkotikami, ktorý má potenciál podporovať teroristické skupiny v danom regióne," uviedol Johnson vo nedeľňajšom vyhlásení.

Ide o šieste zhabanie rozsiahleho drogového kontrabandu touto medzinárodnou jednotkou za uplynulých šesť týždňov a treťou, ktorú vykonala posádka HMAS Ballarat (FFH 155) od novembra. Všetky narkotiká boli zlikvidované. Počas vianočného obdobia zhabalo austrálske plavidlo po tom, ako sa jeho posádka nalodila na dve plavidlá typu dhou, viac než 900 kilogramov heroínu za viac než 279 miliónov amerických dolárov.​

Viac o téme: DrogyNámorníctvoAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu