Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Oslava sa zmenila na horor: Rozzúrený býk napadol ľudí, VIDEO brutálneho útoku na muža

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, Youtube/ Noticias Caracol)

ANTIOQUIA – Na koncoročných oslavách v kolumbijskom mestečku sa strhol poriadny chaos. Počas miestneho festivalu býčích zápasov sa niekoľko odvážlivcov rozhodlo čeliť rozzúrenému zvieraťu v aréne. To sa však obrátilo proti nim a býk zaútočil na mužov aj na jazdcov. Oslava sa takmer skončila tragicky.

Koncoročné oslavy v kolumbijskom meste Caucasia na severozápade krajiny sa vymkli spod kontroly. Počas festivalu corraleja sa zavládol poriadny chaos. Rozzúrený býk napadol ľudí v aréne a ťažko zranil jedného muža. Býk ho podupal a viackrát nabral na rohy. Zviera napadlo a smrteľne zranilo aj niekoľko koní. Incident, pri ktorom sa zranilo 30 ľudí, sa stal minulý týždeň, informovali kolumbijské médiá.

Nebezpečná zábava sa takmer skončila tragicky

Corraleja je podobná španielskym býčím zápasom, ale je viac neformálna. Diváci môžu vstúpiť do arény a stretnúť sa s býkom. Minulý týždeň sa jeden mladý muž odhodlal stretnúť s veľkým a zúrivým zvieraťom. Divákom sa naskytol strašný pohľad, keď videli ako s ním býk pohadzuje ako s handrovou bábikou. Býk muža podupal a opakovane nabral na rohy.

Oslava sa zmenila na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Noticias Caracol)

Niektorí diváci nabrali odvahu a pokúsili sa pomôcť a mladíka odtiahnuť do bezpečia. Jeden odvážlivec bol úspešný, upútal býkovu pozornosť, ale musel doslova utekať o život. Zraneného mladíka zatiaľ ostatní odtiahli do bezpečia z arény. S býkom sa stretli aj jazdci na koňoch, na ktorých tiež zaútočil. Jeden jazdec spadol z koňa a na videu je vidno, ako býk bodá rohami jeho koňa.   

Pochybná úroveň bezpečnosti

Svedkovia a účastníci šesťdňového festivalu spochybňujú úroveň bezpečnosti na býčích zápasoch. Prítomné na mieste boli dokonca aj deti, ktoré mohli ísť do ringu s býkom. Miestni boháči dokonca ponúkali peniaze chudobným ľuďom, ktorí sa odhodlali stretnúť s býkom. „Boli tam dokonca tehotné ženy, ženy s malými deťmi a ďalšie deti,“ povedal miestny žurnalista.

„Viac ako 30 ľudí bolo zranených, medzi nimi aj deti. Zranenia mali na rôznych častiach tela,“ potvrdil policajný veliteľ Adaljis Vizcaino. Polícia začala vyšetrovanie tejto udalosti a v budúcnosti sa zameria na bezpečnosť počas osláv organizovaných mestom.

Viac o téme: ArénaBýkZraneníKolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu