Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Obrovská tragédia v Rusku má smutné pokračovanie: Počet obetí opäť stúpol

Pracovníci ministerstva pre mimoriadne situácie zachraňujú 10-mesačné dieťa z bytového domu v me Zobraziť galériu (3)
Pracovníci ministerstva pre mimoriadne situácie zachraňujú 10-mesačné dieťa z bytového domu v me (Zdroj: TASR/AP)

MAGNITOGORSK - Na 28 sa zvýšil v stredu počet obetí výbuchu plynu, ktorý v pondelok zničil časť bytového domu v ruskom Magnitogorsku. Po ďalších 13 ľuďoch stále pátrajú, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Ešte v utorok museli záchranári dočasne zastaviť pátranie po desiatkach nezvestných, pretože hrozilo zrútenie ďalších častí budovy. Podarilo im však vytiahnuť z trosiek desaťmesačného chlapca; prežil napriek nízkym teplotám, ktoré v noci klesli na približne mínus 27 stupňov Celzia. Chlapčeka previezli vo veľmi vážnom stave do Moskvy. Mal ťažké omrzliny, zranenie hlavy a niekoľko zlomenín.

Tragédia v Rusku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Maxim Shmakov)

"Priame ohrozenie života už nie je. Stav je vážny, avšak stabilný," vyhlásili na margo zdravotného stavu chlapčeka predstavitelia moskovskej nemocnice. Dodali taktiež, že jeho mozog nebol poškodený a najväčšou hrozbou je momentálne nástup gangrény palcov na pravej nohe. S chlapcom je už aj jeho matka - zdravotná sestra.

Chlapčeka podľa jej slov previezli do Moskvy lietadlom riaditeľa Sberbanky Germana Grefa. Ten ho mal ponúknuť už pripravené na odlet z Magnitogorsku. Výbuch, ku ktorému došlo v desaťposchodovej budove v pondelok ráno, keď ešte väčšina obyvateľov spala, úplne zničil 35 bytov a desať ďalších poškodil. Bytový dom mal okolo 1100 obyvateľov. Ľudí, ktorí sa ocitli bez domova, evakuovali do neďalekej školy.

Tragédia v Rusku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Maxim Shmakov)

Tragédiu začal vyšetrovať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý do Magnitogorska vyslal vyšetrovateľov zo svojho moskovského ústredia. Federálna bezpečnostná služba (FSB) potvrdila, že v bytovom dome nastal výbuch plynu.

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie oznámilo, že záchranári vytiahli z trosiek domu celkovo 26 mŕtvych vrátane troch detí. Šesť ľudí vrátane dvoch detí predtým zachránili. Výbuch, ku ktorému došlo v desaťposchodovej budove v pondelok ráno, keď ešte väčšina obyvateľov spala, úplne zničil 35 bytov a desať ďalších poškodil.

Bytový dom mal okolo 1100 obyvateľov. Ľudí, ktorí sa ocitli bez domova, evakuovali do neďalekej školy. Tragédiu začal vyšetrovať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý do Magnitogorska vyslal vyšetrovateľov zo svojho moskovského ústredia. Federálna bezpečnostná služba (FSB) potvrdila, že v bytovom dome nastal výbuch plynu.

Viac o téme: VýbuchRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu