Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dráma u našich susedov: Muž (28) prepadol banku, držal osem rukojemníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PŘIBRAM - V českom meste Příbram prepadol ozbrojený muž banku. Lupič držal najskôr vo vnútri banky 9 rukojemníkov, jedného z nich však mal prepustiť. Na mieste je aj policajný vyjednávač.

Ozbrojený muž prepadol v piatok pobočku Unicredit Bank na námestí T.G. Masaryka v centre českého mesta Přibram, ktoré je vzdialené asi 60 kilometrov od Prahy. Podľa portálu novinky.cz, muž nechce nikomu ublížiť, chce len vyjednávať. Vnútri drží osem rukojemníkov. 

Na miesto dorazil aj policajný vrtuľník, vyjednávač a zásahová jednotka. Policajti uzavreli celé námestie a evakuujú ľudí z okolitých domov. Podľa prvotných informácií chce muž hovoriť o trestnom oznámení, ktoré chce podať. Totožnosť muža je policajtom známa. 

„Muž zadržiaval deviatich rukojemníkov, jedného však prepustil. Údajne chce iba podať trestné oznámenie a nechce nikomu ublížiť,“ povedala policajná hovorkyňa Monika Schinlová.

Policajný zásah trval asi tri hodiny, dovnútra vbehol Útvar rýchleho nasadenia a muža zadržal. Ako rukojemníci boli šiesti klienti a dvaja zamestnanci. Podľa českej policajnej hovorkyne sú všetci v poriadku. 

Polícia dostala hlásenie o prepadnutí banky po 14.00 h a jej okolie vyprázdnila. Na miesto priletela vrtuľníkom zásahová jednotka a prišiel aj policajný vyjednávač. Motív prepadnutia zatiaľ nie je presne známy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu