Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Irak: Pri výbuchoch zomrel kmeňový líder a ďalších 19 osôb

Muž si berie súčiastky z vybuchnutého auta v Bagdade.
Muž si berie súčiastky z vybuchnutého auta v Bagdade. (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Bombové a iné útoky vo štvrtok v Iraku usmrtili minimálne 20 osôb, vrátane kmeňového šejka zapojeného do boja proti teroristickej siete al-Kájda, deň po útoku na konvoj poľského veľvyslanca. Informovali o tom úrady.

Šejk Máwia Nadži Džebara a jeho piati telesní ochrancovia zomreli, keď pod ich konvojom vybuchla cestná bomba v centrálnej provincii Salahedín v blízkosti mesta Samarrá. Pre agentúru AFP to povedal predstaviteľ polície. Džebara pri výbuchu utrpel vážne zranenia hlavy a zomrel po prevoze do americkej vojenskej nemocnice. Bol popredným predstaviteľom rady Salahedín Awakening, koalície kmeňov v okrese Tikrít, vytvorenej pre boj proti al-Kájde.

Poľský veľvyslanec v Iraku v stredu utrpel zranenia pri výbuchu auta naloženého výbušninami v centre Bagdadu. Veľvyslanca Edwarda Pietrzyka museli previezť do bagdadskej vojenskej nemocnice, bol však len ľahko zranený. Útok sa odohral skoro ráno na rušnej ceste v bagdadskej mestskej časti Karradá. Zahynul pri ňom jeden okoloidúci. Okrem veľvyslanca boli zranení ďalší štyria ľudia vrátane jedného člena jeho ochranky. Výbuch poškodil tri autá z kolóny poľského veľvyslanectva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu