Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študentský protest sa zmenil na hotové peklo: Zásah polície, použili aj slzotvorný plyn

Polícia zasiahla v Caracase proti študentom Zobraziť galériu (3)
Polícia zasiahla v Caracase proti študentom (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariana Cubillos)

CARACAS - Stovky venezuelských policajtov zasiahli v stredu proti študentom, ktorí v metropole Caracas zorganizovali protest a žiadali lepšie podmienky na univerzitách. Informovala o tom agentúra AP.

Študenti spustili akciu na Centrálnej venezuelskej univerzite. Keď sa pokúsili opustiť jej areál, zastavili ich policajti a príslušníci Národnej gardy, ktorí použili aj slzotvorný plyn. Niekoľko študentov požadovalo lekárske ošetrenie. Na stredu je naplánovaný v Caracase ďalší protivládny protest. Aktuálna kríza vo Venezuele vyhnala za hranice milióny jej obyvateľov. Organizácia Spojených národov  nedávno oznámila, že vo svete sa nachádzajú už tri milióny migrantov a utečencov z Venezuely, prevažná časť v krajinách Latinskej Ameriky.

Polícia zasiahla v Caracase
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariana Cubillos)

Venezuela síce disponuje veľkými zásobami ropy, avšak zažíva hlbokú hospodársku i humanitárnu krízu prejavujúcu sa nedostatkom potravín, liekov i ďalších komodít. Podľa opozície ide o dôsledok nekompetentnej politiky ľavicového prezidenta Nicolása Madura. Ten naopak hovorí o sprisahaní zahraničných mocností voči socialistickej Venezuele.

Polícia zasiahla v Caracase
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariana Cubillos)

Viac o téme: ProtestŠtudentiPolícia Venezuela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu