Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pokus o samovražedný atentát v čečenskej metropole Groznyj: Odpálila sa žena, obete nehlásia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

GROZNYJ - Neznáma žena v sobotu zahynula, keď sa v čečenskej metropole Groznyj pokúsila spáchať samovražedný atentát, ktorého terčom mal byť kontrolný post polície. Informovala o tom v sobotu agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na čečenské ministerstvo vnútra.

Rezort vo svojom vyhlásení spresnil, že k ďalším obetiam ani zraneným nedošlo. K incidentu došlo okolo 16.00 h miestneho času, keď sa neznáma mladá žena priblížila k stanovišťu federálnej polície na okraji Grozného. Keď si policajti všimli jej podozrivé správanie, vyzvali ju, aby zostala stáť a predložila doklady. Žena sa však namiesto toho rozbehla smerom k stanovišťu, pričom si policajti všimli, že na tele má výbušné zariadenie.

Snažili sa ju zastaviť streľbou, žena však aktivovala nálože a došlo k výbuchu. Čečenské ministerstvo vnútra dodalo, že úrady zisťujú totožnosť ženy a pátrajú po možných komplicoch. Čečenský televízny kanál 360 medzičasom informoval, že v susednom Dagestane ženu monitorovalo centrum pre boj proti extrémizmu.

Viac o téme: Samovražedný atentátČečenskoGroznyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu