Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Hrozivá nehoda v Nemecku: Dva autobusy sa čelne zrazili, zranilo sa okolo 40 ľudí

Hasiči pomáhajú odstraňovať nehodu 2 autobusov v Bavorsku. Zobraziť galériu (2)
Hasiči pomáhajú odstraňovať nehodu 2 autobusov v Bavorsku. (Zdroj: SITA/Michl Schmelzer/dpa via AP)

MNÍCHOV - Pri čelnej zrážke dvoch autobusov pri obci Ammerndorf v okrese Fürth v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko sa vo štvrtok popoludní zranilo okolo 40 ľudí vrátane školákov. Päť osôb utrpelo vážne zranenia.

Informoval o tom Bavorský rozhlas (BR) s odvolaním sa na policajné zdroje. Podľa nich záchranári museli najmenej štyri zranené osoby z vrakov vozidiel dostať za pomoci ťažkej techniky. Na mieste zasahovali posádky viacerých vrtuľníkov a sanitiek. Do dejiska autobusového nešťastia, ktorého príčiny nie sú zatiaľ zrejmé, povolali všetkých členov dobrovoľníckych hasičských útvarov z okolia.

Hasiči zasahujú na mieste
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Michl Schmelzer/dpa via AP)

Polícia, ktorá zriadila pre znepokojených rodinných príslušníkov osobitnú informačnú telefónnu linku, zatiaľ nespresnila, či v prípade havarovaných autobusov išlo o linkové spoje alebo školské autobusy. Vyzvala však všetkých motoristov, aby sa dočasne vyhli lokalite, kde došlo k nehode, a to úseku spolkovej komunikácie B2245 medzi Zirndorfom a Ammerndorfom. Tam sa totiž ráta s tým, že uzavretie cesty v oboch smeroch bude pokračovať ešte niekoľko hodín.​

 

 

Viac o téme: NehodaAutobusyNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu