Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekvapivý krok ministra vnútra Seehofera: Odchádza z čela Kresťanskosociálnej únie

Nemecký spolkový minister vnútra Horst Seehofer.
Nemecký spolkový minister vnútra Horst Seehofer. (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Horst Seehofer rezignuje v nasledujúcich dňoch na funkciu predsedu Kresťanskosociálnej únie (CSU), avšak chce aj naďalej zostať spolkovým ministrom vnútra.

Informáciu prinieslo v stredu internetové vydanie týždenníka Die Zeit s odvolaním sa na viaceré nemenované zdroje z okolia samotného politika. Seehoferovo rozhodnutie odísť z čela CSU výrazným spôsobom ovplyvnilo podľa rovnakých zdrojov skoršie oznámenie Angely Merkelovej, že sa na decembrovom zjazde Kresťanskodemokratickej únie (CDU) už nebude uchádzať o znovuzvolenie do čela strany.

Hovorca lídra CSU však vyhlásil, že žiadne rozhodnutie ešte nepadlo a že Horst Seehofer je aj naďalej pripravený vyjadriť sa k možným dôsledkom nedávnych krajinských volieb v Bavorsku a k svojej politickej budúcnosti až v období po pondelku 12. novembra. Práve v tento deň by staronový bavorský krajinský premiér Markus Söder mal v bavorskom parlamente v Mníchove predstaviť svoj nový krajinský kabinet. Seehofer dal už skôr najavo, že nemieni prezentáciu bavorskej vlády a jej nástup do úradu zaťažiť inými záležitosťami.

Viac o téme: RezignáciaMinister vnútraNemeckoHorst SeehoferCSU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu