Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vlna násilia v Anglicku pokračuje: V Londýne dobodali chlapca, mal len 16 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - V južnom Londýne v pondelok dobodali 16-ročného chlapca. Mladík je už piatou osobou v britskej metropole, ktorá za ostatný týždeň prišla o život v dôsledku násilného incidentu s nožom.

Tínedžera našli v bezvedomí v pondelok v noci na Greenleaf Close v mestskej časti Tulse Hill. Políciu na miesto privolali o 22:53 miestneho času s tým, že sa tam strieľalo. Metropolitná polícia uviedla, že predbežné vyšetrovanie naznačuje, že chlapec podľahol bodným ranám, ktoré utrpel pri násilnom incidente. Mladík aj napriek pokusom o záchranu jeho života zomrel krátko pred polnocou. Prípad už je predmetom vyšetrovania, v súvislosti s ním zatiaľ nikoho nezatkli.

S pondelkovým incidentom stúpol počet tohtoročných vrážd v Londýne na 119, o tri viac ako bolo vlani. Metropolitná polícia v dôsledku predošlých štyroch úmrtí nasadila v uliciach Londýna stovky ďalších policajtov. Londýnsky starosta Sadiq Khan sa v pondelok vyjadril, že môže trvať desať rokov až generáciu, než sa podarí v hlavnom meste značne pokročiť v boji s násilnými činmi.

Viac o téme: Vražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu