Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia zmarila bombový útok: Teroristi v dome chystali pohromu, bombu vyrábali z hnojiva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

AMSTERDAM - Veľké množstvo surovín vhodných na výrobu náloží sa našlo pri domových prehliadkach v bydliskách podozrivých z prípravy teroristického útoku zadržaných vo štvrtok v Holandsku. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na prokuratúru v Rotterdame.

V bytoch sa našlo aj 100 kg umelého hnojiva, ktoré malo možno poslúžiť na výrobu autobomby. Na siedmich mužov vo veku 21-34 rokov, ktorí mali pripravovať veľký teroristický útok, vydal príslušný sudca zatykače.

Všetkých podozrivých zadržali špeciálne policajné komandá v mestách Arnhem a Weert po niekoľkomesačnom vyšetrovaní. Pri operácii zaistili najmenej päť strelných zbraní a skonfiškovali viaceré motorové vozidlá vrátane mikrobusu s francúzskym evidenčným číslom. Cieľom skupiny, na ktorej čele stál 34-ročný muž Iračan žijúci v Arnheme, bolo údajne uskutočniť teroristický útok na bližšie nešpecifikovanom podujatí s čo najväčším počtom obetí.

Podobne ako spomínaný Iračan, ktorého vlani odsúdili na dva roky väzenia za úsilie pripojiť sa k džihádistom z Daeš, boli v minulosti za podobné aktivity trestaní aj ďalší dvaja zo zadržaných.
 

Viac o téme: TerorizmusBombyútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu