Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pompeo vníma stretnutie so šéfom diplomacie KĽDR pozitívne: Máme pred sebou kus roboty

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo.
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo. (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo označil svoje stredajšie stretnutie so šéfom diplomacie KĽDR Ri Jong-hom za "veľmi pozitívne". Obaja ministri sa stretli v rámci 73. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Informovala o tom agentúra Jonhap.

"(Mal som) veľmi pozitívne stretnutie s ministrom zahraničných vecí KĽDR Ri Jong-hom, na ktorom sme hovorili o nadchádzajúcom summite (amerického prezidenta Donalda Trumpa a vodcu KĽDR Kim Čong-una), ako aj o nasledujúcich krokoch smerom k denuklearizácii Severnej Kórey," napísal podľa Jonhapu na Twitteri Pompeo.

"Ešte máme pred sebou veľký kus práce, ale budeme pokračovať v nastúpenej ceste," dodal americký minister zahraničných vecí, ktorý podľa vlastných slov navštívi v októbri Severnú Kóreu, aby tam dohodol podrobnosti ďalšieho summitu Kim-Trump.

Americký prezident Donald Trump v pondelok vyhlásil, že je pripravený na opätovné stretnutie s Kimom. To by sa podľa neho mohlo uskutočniť v krátkom čase. Na summite v Singapure, ktorý sa konal 12. júna, sa Trump a Kim Čong-un dohodli, že budú za bližšie nešpecifikovaných podmienok spolupracovať na likvidácii jadrových zbraní na Kórejskom polostrove. Americký prezident označil singapurský summit za úspech a zašiel až tak ďaleko, že vyhlásil, že Severná Kórea už nepredstavuje jadrovú hrozbu. 

Viac o téme: StretnutieUSAKĽDRMike Pompeo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu