Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Kazachstane sa chystajú chemicky kastrovať pedofilov: Pripravených je 2000 injekcií

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Kazachstan sa chystá začať s chemickou kastráciou odsúdených pedofilov. Prvým má byť podľa britského denníka The Sun sexuálny útočník, ktorý bol uznaný vinným z pedofílie v apríli 2016 a injekciu dostane pod dohľadom tamojšieho ministerstva zdravotníctva. Prezident Nursultan Nazarbajev pritom vyčlenil finančné prostriedky v sume takmer 23-tisíc eur na viac ako 2000 injekcií.

Najzvrhlejší rodičia roka sú z Ukrajiny: To, čo urobili svojej dcérke (4), je vrchol hnusu

Zástupkyňa ministerstva zdravotníctva Lyazat Aktajevová informovala, že v súčasnosti bola v súlade s rozhodnutím súdu podaná jedna žiadosť o chemickú kastráciu. Identita pedofila z oblasti Turkestanu nebola odhalená. Kazachstan zaviedol na začiatku tohto roka nový zákon o chemickej kastrácii.

Po prijatí zákona senátorka Byrganym Aitimovová uviedla, že kastrácia bude "dočasná", pozostávajúca z "jednorazovej injekcie" založenej na nevyhnutnej prevencii mužov pred páchaním  sexuálneho násilia. V Kazachstane hrozí páchateľovi sexuálneho násilia na deťoch až 20 rokov odňatia slobody.

Čoraz viac ľudí je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chemická kastrácia používa lieky na zníženie libida a sexuálnej aktivity. Na rozdiel od chirurgickej kastrácie, pri ktorej sú z tela muža odobraté gonády, chemická kastrácia neodstraňuje žiadne orgány. Skeptici však tvrdia, že to nevyhnutne nezabráni sexuálnym útokom v budúcnosti.

V správach sa uvádza, že znásilnenie detí v Kazachstane sa v rokoch 2010 až 2014 zdvojnásobilo na približne 1000 ročne. Kazachstan použije steroidný antiandrogén Cyproteron. V správach sa hovorí, že procedúra sa uskutoční na regionálnych psychoneurologických klinikách.

Nursultan Nazarbajev
Zobraziť galériu (3)
Nursultan Nazarbajev  (Zdroj: SITA)

Chemická kastrácia sa používa v mnohých krajinách vrátane Poľska, Južnej Kórey, Ruska, častiach Austrálie, ako aj v niektorých amerických štátoch výmenou za miernejšie tresty odňatia slobody u pedofilov, ktorí s ňou súhlasia.

Viac o téme: PedofíliaKazachstanChemická kastrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu