Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stretnutie Putina s Kim Čong-unom je reálne: Vodca Severnej Kórei má pozvánku na stole

Ruský prezident poslal pozvánku vodcovi Severnej Kórei. Teraz čaká na jeho vyjadrenie.
Ruský prezident poslal pozvánku vodcovi Severnej Kórei. Teraz čaká na jeho vyjadrenie. (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Moskva a Pchjongjang hovoria o prípadnej návšteve severokórejského vodcu Kim Čong-una v Rusku. S odvolaním sa na poradcu Kremľa Jurija Ušakova o tom v stredu informovala agentúra Reuters.

"Možnosť takejto návštevy sme prerokovali, pozvánku sme odoslali, diskutujeme o nej s kórejskými predstaviteľmi, doposiaľ však nebol stanovený žiadny dátum, nie je ešte jasná ani odpoveď kórejskej strany," povedal v stredu Ušakov novinárom. Tlačová agentúra KCNA v auguste informovala, že ruský prezident Vladimir Putin pozval Kima a juhokórejského prezidenta Mun Če-ina na ekonomické fórum, ktoré sa bude konať v septembri vo Vladivostoku, hoci nie je známe, či vodca Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) na toto pozvanie odpovedal.

"Potvrdzujem, že som pripravený na skoré stretnutie s Vami a rokovanie o naliehavých otázkach vzájomných vzťahov, ako aj o dôležitých regionálnych záležitostiach," uviedol Putin vo svojom odkaze, z ktorého v auguste citovala KCNA. Zmena diplomatickej klímy na Kórejskom polostrove od zimných olympijských hier priniesla stretnutia Kima s Munom, čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom i americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

Viac o téme: StretnutieVladimir PutinSeverná KóreaKim čong-un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu