Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pri bombovom útoku v Libanone zahynulo sedem ľudí vrátane poslanca

Útok sa odohral iba šesť dní predtým, ako si mal parlament zmietaný hlbokými rozpormi zvoliť svojho nového predsedu.
Útok sa odohral iba šesť dní predtým, ako si mal parlament zmietaný hlbokými rozpormi zvoliť svojho nového predsedu. (Zdroj: ČTK)

BEJRÚT - Výbuch bomby na kresťanskom predmestí libanonskej metropoly Bejrút v stredu usmrtil provládneho člena parlamentu a šesť ďalších osôb. Informovali o tom nemenovaní predstavitelia bezpečnostných síl.

Incident bol podľa nich atentátom na 64-ročného poslanca Antuána Ghánima, člena pravicovej kresťanskej strany Libanonské brigády. Smrť protisýrskeho politika potvrdila rozhlasová stanica Hlas Libanonu, ktorá patrí strane. Totožnosť ďalších obetí zatiaľ nie je známa. Ako uviedla Libanonská vysielacia spoločnosť, pri útoku v štvrti Sin al-Fíl utrpelo zranenia 20 osôb. Na televíznych záberoch vidieť značne poškodené budovy a viaceré horiace autá.

Útok sa odohral iba šesť dní predtým, ako si mal parlament zmietaný hlbokými rozpormi zvoliť svojho nového predsedu. Ghánim je už ôsmym protisýrskym politikom, ktorého zavraždili od roku 2005, keď Libanonom otriasol atentát na bývalého premiéra Rafíka al-Harírího. Sýria však obvinenia z predošlých útokov odmieta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu