Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Afričania pašovali cez Maďarsko tony drog: Teraz im v krajine hrozí doživotný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Axel Heimken/dpa via AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarský prokurátor vzniesol obvinenie voči dvom Afričanom - občanovi Nigérie a Somálska, ktorí mali z Kene do Maďarska prepašovať niekoľko ton drog a tie rozširovať v krajinách západnej Európy. Agentúru MTI o tom vo štvrtok informovala Hlavná prokuratúra hlavného mesta.

Podľa spisu obžaloby Nigérijčan s bydliskom v Maďarsku bol výkonným riaditeľom maďarskej firmy. Od decembra 2015 do apríla 2016 objednal v 12 prípadoch z Nairobi letecky drogu khat - tropickú rastlinu kata jedlá (Catha edulis) s účinkom podobným amfetamínu - v celkovom množstve takmer 2,5 tony. Tovar deklaroval ako zelený čaj a vybavoval jeho preclenie. Prostredníctvom maďarských expedičných firiem kontraband vyviezol do Rakúska, Dánska a Spojeného kráľovstva.

Afričana aj s jeho komplicom žijúcim v Londýne, ktorý mu v rozširovaní omamných látok pomáhal, zadržali maďarskí policajti na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v Budapešti 19. apríla 2016 pri preberaní 12 preclených balíčkov z Kene. Obvinení, ktorí boli vo vyšetrovacej, potom v domácej väzbe v Maďarsku. Podľa prokuratúry im hrozí až doživotný trest odňatia slobody.

Viac o téme: DrogyPašovanieMaďarskoBudapešťAfričania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu