Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľký zásah sýrskej protivzdušnej obrany: Útočia na nepriateľský cieľ, za všetkým je Izrael

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Raad Adayleh)

DAMASK - Sýrska protivzdušná obrana skoro ráno zasiahla proti "nepriateľskému cieľu", ktorý narušil sýrsky vzdušný priestor. Oznámila to dnes sýrska štátna agentúra SANA. Jej reportér povedal, že podľa jeho informácií obrana zasahovala v oblasti Dajr al-Ašáir v provincii Damask, západne od hlavného mesta. Ide o miesto, ktoré leží v blízkosti libanonskej hranice.

Podobne bola protivzdušná obrana aktivovaná západne od Damasku v noci na štvrtok. Podľa SANA je za narušením vzdušného priestoru Izrael. "V minulých niekoľkých mesiacoch izraelský nepriateľ zaútočil na vojenské pozície," oznámila agentúra. Izrael do sýrskej vojny vojensky nezasahoval, ale jeho armáda uskutočnila niekoľko útokov na objekty, v ktorých pôsobili podľa Izraela tiež Iránci.

Teherán je rovnako ako Moskva spojencom Damasku. Izrael sa snaží brániť rozširovaniu vplyvu Iránu k svojej hranici. Správu o nočnom narušení sýrskeho vzdušného priestoru hovorca izraelskej armády odmietol potvrdiť s tým, že Izrael správy zahraničných zdrojov nekomentuje.

Viac o téme: útok SýriaIzraelDamask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu