Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Streľba v Kanade: Najmenej štyria mŕtvi, zákaz vychádzania, nebezpečenstvo už nehrozí

(Zdroj: topky)

MONTREAL - Životy najmenej štyroch ľudí si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v piatok v meste Fredericton ležiacom na juhovýchode Kanady. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

"Incident si vyžiadal životy najmenej štyroch ľudí," potvrdila počet obetí polícia v kanadskej provincii New Brunswick, ktorá zároveň vyzvala miestnych obyvateľov, aby nevychádzali zo svojich domovov, pretože incident sa ešte neskončil. Polícia tiež vyzvala ľudí, aby sa vyhýbali oblasti Brookside Drive medzi ulicami Main Road a Ring Road.

Nemenovaný novinár vo Frederictone uviedol, že štyri výstrely zazneli o 08.20 h miestneho času (13.20 h SELČ). Ide o druhý podobný prípad v Kanade za necelé tri týždne. Pri streľbe v rušnej časti Toronta zahynuli 22. júla dve osoby a 13 ľudí utrpelo zranenia. Útočníkom bol 29-ročný miestny obyvateľ Faisal Hussain, ktorý zahynul pri prestrelke s políciou. Hussain v minulosti navštevoval webstránky spriaznené s teroristickou organizáciou Daeš a vyjadroval jej podporu.

Dvaja zo štyroch zabitých pri dnešnej streľbe v kanadskom Frederictone sú policajti. Polícia vzala jednu podozrivú osobu do väzby, okolnosti streľby stále nie sú známe. Ide o druhý podobný prípad v Kanade za necelé tri týždne, koncom júla pri streľbe v rušnej časti Toronta zahynuli dve osoby a 13 ľudí utrpelo zranenia. 

Podozrivý je zranený, ľuďom nehrozí nebezpečenstvo

Polícia v Kanade v piatok oznámila, že verejnosti po streľbe v meste Fredericton na juhovýchode krajiny, kde boli zabití štyria ľudia vrátane dvoch policajtov, už nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Policajný zásah sa skončil, ale motív zločinu dosiaľ nezverejnili, informovala tlačová agentúra AP. Okolnosti tohto násilia zatiaľ neboli vysvetlené, ale Kanada maximálne spozornela, pretože v posledných mesiacoch zažila niekoľko prípadov masového násilia.

Ľudia vo Frederictone, hlavnom meste provincie New Brunswick, povedali, že počuli 20 výstrelov, ktoré nasledovali po konflikte. Situácia donútila políciu uzavrieť veľkú časť mesta pomocou zásahových vozidiel a obyvateľom nariadila zdržiavať sa vo vnútri svojich domov a firiem. Nakoniec po napätom čakaní úrady zverejnili počet obetí: medzi štyrmi zabitými sú dvaja policajti, čo je v Kanade zriedkavý prípad násilnej smrti policajných príslušníkov v službe. Ich mená neoznámili.

Piatkový zločin je druhým podobným prípadom v Kanade za necelé tri týždne. Pri streľbe v rušnej časti Toronta zahynuli 22. júla dve osoby a 13 ľudí utrpelo zranenia. Útočníkom bol 29-ročný miestny obyvateľ Faisal Hussain, ktorý zahynul pri prestrelke s políciou. Hussain v minulosti navštevoval webové stránky spriaznené s teroristickou organizáciou Islamský štát (IS) a vyjadroval jej podporu.

V apríli narazil dodávkou muž, ktorý sa hlásil k internetovej komunite nenávidiacej ženy, do chodcov v rušnej časti Toronta. Zabil desať ľudí a zranil ďalších 14 osôb. Úrady stále hľadajú stopy po sériovom vrahovi, ktorý je obvinený zo zabitia ôsmich mužov v Toronte počas posledných rokov.

Viac o téme: StreľbaKanadaFredericton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu