Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šéf nemeckého Spolkového úradu pre ochranu ústavy: Varoval pred zradikalizovanými deťmi

Hans-Georg Maassen
Hans-Georg Maassen (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Najvyšší predstaviteľ nemeckého Spolkového úradu pre ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maassen varoval prostredníctvom printových médií pred zradikalizovanými potomkami z islamistických rodín. Socializáciu detí prostredníctvom islamistického rodinného prostredia označil za znepokojujúcu.

Podľa poznatkov BfV sú tieto deti od narodenia vychovávané v duchu extrémistického obrazu sveta, ktorý legitimuje násilie voči iným a zhadzuje všetkých, ktorí nepatria k danej komunite. Celkove je v tejto súvislosti reč o nižšom trojmiestnom počte islamistických rodín s rádovo stovkami detí, ktoré podľa odborníkov predstavujú nezanedbateľný potenciál nebezpečenstva.

Ako vyplýva z analýzy BfV, jestvujú indície o "rýchlejšej, skoršej a pravdepodobnejšej radikalizácii maloletých a mladých dospelých". Nemecko pred dvoma rokmi znížilo vekovú hranicu umožňujúcu monitorovanie aktivít podozrivých zo 16 na 15 rokov, avšak teraz nechýbajú dôvody na zváženie ďalšieho zníženia tejto hranice, naznačila hovorkyňa rezortu vnútra.

Viac o téme: VarovanieNemeckoBerlínHans-Georg Maassen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu