Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krvavá prestrelka v Egypte: Bezpečnostné zložky zabili 13 islamských militantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/ Khalil Hamra)

KÁHIRA - Egyptské bezpečnostné zložky pripravili o život 13 islamských militantov. Prestrelka sa odohrala na nepokojnom Sinajskom polostrove. Informovala o tom v utorok egyptská tlačová agentúra MENA.

Boje vypukli počas vojenského zásahu vládnych síl v predpokladanom útočisku podozrivých militantov v meste Aríš. Príslušníci bezpečnostných zložiek počas nich taktiež zlikvidovali tri výbušné zariadenia a zhabali väčšie množstvo zbraní.

V správe agentúry MENA sa čas ani deň zásahu nespomína, nie sú z nej známe ani prípadné straty na životoch medzi vládnymi vojakmi. Prístup pracovníkov médií na nepokojný sever Sinajského polostrova vláda v Káhire výrazne obmedzuje, doplnila tlačová agentúra AP.

Bezpečnostné sily v Egypte dlhodobo bojujú proti militantným islamistom, ktorých aktivita nabrala na sile po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013. Vo februári spustil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí rozsiahlu operáciu zameranú proti islamským militantom na Sinajskom polostrove.

Operácia prebieha za účasti pozemných, námorných i vzdušných síl a týka sa oblastí severného a stredného Sinaja, niektorých častí delty Nílu a pásma Západnej púšte pozdĺž hranice s Líbyou. Od jej spustenia neboli mimo Sinaja hlásené nijaké závažné násilné incidenty.

Viac o téme: PrestrelkaEgyptSinaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu