Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Havária pri poľskom meste Opole: Zrútila sa súkromná helikoptéra, dve osoby zahynuli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA/OPOLE - Dve osoby zahynuli a jedna utrpela ťažké zranenia pri stredajšej havárii menšieho vrtuľníka, ktorý sa zrútil v Domecku pri poľskom meste Opole.

Súkromná helikoptéra sa zrútila zo zatiaľ neznámych príčin predpoludním na pole neďaleko obytných domov. Stalo sa tak za veľkej oblačnosti v regióne. Jednou z obetí je 57-ročný muž, totožnosť druhej zodpovední upresňujú. Ťažko zranenou osobou je 21-ročný mladík, ktorého občania z neďalekých domov našli kričiaceho od bolesti a zakrvaveného v okolí vraku havarovaného stroja.

Informácie priniesla spravodajská televízna stanica TVN24 a internetové vydanie regionálneho periodika Nowa Trybuna Opolska s odvolaním sa na záchranárske a policajné zdroje, ako aj prokuratúru a očitých svedkov.

Stroj typu Robinson R44 smeroval podľa zistených informácií z Koszecina do Ziebic a bol v súkromnom vlastníctve. Dva zásobníky s palivom, ktoré helikoptéra mala, sa po náraze pri dopade oddelili od stroja, avšak našťastie nedošlo k úniku paliva z nich ani k explózii či požiaru. Na mieste havárie sa v priebehu dňa intenzívne pracovalo na zhromažďovaní informácií a dôkazov.

Viac o téme: Vrtuľník PoľskoDoneckOpole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu