Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neúspech federálnej prokuratúry: Vláda sťahuje žaloby ohľadne výtržností počas Trumpovej inaugurácie

Protesty počas inaugurácie amerického prezidenta Donalda Trumpa z 20. januára 2017
Protesty počas inaugurácie amerického prezidenta Donalda Trumpa z 20. januára 2017 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jose Luis Magana)

WASHINGTON - Americká vláda sa rozhodla v piatok stiahnuť žaloby proti zvyšným 39 osobám, ktoré sa údajne zapojili do násilného protestu v deň inaugurácie súčasného prezidenta Donalda Trumpa. Agentúra AP o tom informovala ako o možnom konci 18-mesačnej "ságy", na ktorej začiatku bola snaha ministerstva spravodlivosti usvedčiť vyše 190 ľudí.

Po uvedenom proteste z 20. januára 2017, keď výtržníci porozbíjali niekoľko výkladov a podpálili zaparkovanú limuzínu, bolo zadržaných viac než 200 osôb. Dva skupinové procesy sa neskôr skončili neúspechom pre federálnu prokuratúru, ktorej sťažila dokazovanie skutočnosť, že väčšina protestujúcich mala na sebe podobné čierne oblečenie a zahaľovala si tvár. Členovia siete opozičných aktivistov, ktorá obžalovaných podporovala, najnovší krok privítali ako "ohromnú správu" či "výhru solidarity", ktorú si zaangažované osoby vzájomne prejavovali.

Viac o téme: InauguráciaProtestyProkuratúraŽalobyDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu