Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Vysočine sa zrútilo lietadlo: Kolízia s elektrickým vedením, vážne zranenia pilota

Práškovacie lietadlo prezývané čmeliak.
Práškovacie lietadlo prezývané čmeliak. (Zdroj: SITA)

HAVLÍČKŮV BROD - V českej osade Klokočovská Lhotka v okrese Havlíčkův Brod sa počas svadby zrútilo malé práškovacie lietadlo. Stroj sa podľa svedkov zachytil do elektrického vedenia a následne dopadol na dom a stodolu.

Ako informuje spravodajský portál iDnes.cz, pilot pri nehode utrpel vážne zranenia. Nešťastie sa stalo po pol tretej popoludní. Na miesto nehody pricestovali všetky zložky integrovaného záchranného systému, pričom pilota previezol do nemocnice vrtuľník. "Má mnohopočetné zranenia," uviedla riaditeľka záchranárov v kraji Vysočina Vladimíra Filová.

Podľa Hanky Zárubovej, starostky obce Klokočov, pod ktorú osada patrí, bol prelet lietadlom súčasťou svadby, ktorá sa tam konala popoludní. "Lietadlo letelo veľmi nízko. Keď sa otáčalo, vletelo do drôtov a spadlo na dom so stodolou. Bola počuť rana a naraz všetko spadlo a pretrhali sa drôty," uviedla pre iDnes.cz starostka. Nehoda je už predmetom vyšetrovania krajských kriminalistov aj odborníkov z Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd.

Viac o téme: PádLietadloVysočinaHavlíčkův Brod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu