Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Mexiko: Havaroval kamión s výbušninami, zahynulo 37 ľudí

Kamión s výbušninami explodoval neďaleko mesta Sacramento.
Kamión s výbušninami explodoval neďaleko mesta Sacramento.

PIEDRAS NEGRAS - Nákladné vozidlo, ktoré viezlo banské výbušniny, sa na severe Mexika zrazilo s iným vozidlom a neskôr explodovalo. Pri nešťastí zahynulo 37 osôb vrátane troch reportérov, uviedli oficiálni predstavitelia.

Nehoda sa stala v nedeľu večer neďaleko mesta Sacramento. Na mieste nešťastia, kam okrem polície a záchranárov prišli aj vojaci, reportéri a miestni obyvatelia, vypukol požiar a kamión s výbušninami explodoval, povedal Luis Horacio de Hoyos z úradu generálneho prokurátora štátu Coahuila.

Podľa predstaviteľa federálnej polície Maxima Alberta Neriho Lopeza si nehoda vyžiadala 37 obetí a 150 zranených. Po explózii zostal v betóne kráter 3 krát 15 metrov. Medzi mŕtvymi sú aj traja reportéri z mesta Monclova.




Krajinou otriaslo niekoľko výbuchov


MEXICO CITY - Séria výbuchov, z ktorých niektoré považuje vláda za sabotáž, otriasla v priebehu posledných dvoch dní rôznymi časťami Mexika, informovala dnes miestna polícia.

Minimálne 36 ľudských životov a 100 zranených si vyžiadal výbuch kamióna v severomexickom štáte Coahuila de Zaragoza.

Nedeľná explózia kamióna v meste Monclova, ktorý vybuchol po náraze do dodávky, poškodila okolité budovy a vozidlá.

Práve v Coahuile zahynulo vo februári 2006 počas explózie 65 baníkov.

Niekoľko výbuchov otriaslo dnes ráno ropovodmi mexickej ropnej spoločnosti Petróleos Mexicanos (Pemex) v južnom Mexiku, pričom vláda sa domnieva, že išlo o sabotáž. V dôsledku výbuchov evakuovali viac ako 12.000 ľudí.

K zodpovednosti za júlové explózie plynovodov Pemexu a minimálne 12 ďalších spoločností, vrátane Honda motor a Kellogg sa prihlásila ľavicovo orientovaná militantná skupina.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu