Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ozbrojenci zaútočili na dedinu v Mali: Krvavý masaker, obeťami je najmenej 32 civilistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Baba Ahmed)

BAMAKO - Najmenej 32 civilistov prišlo o život pri dvoch útokoch miestnej milície na dedinu v západoafrickom štáte Mali. Informovala o tom z nedele na pondelok agentúra AP s odvolaním sa na asociáciu zastupujúcu obyvateľov z kmeňa Fulani.

Malijská vláda už skôr potvrdila, že počas prvého útoku bolo zabitých 16 ľudí. Počet obetí sa líši, keďže mnoho tiel v čase zásahu malijských vojakov už pochovali. K útoku členov milície došlo v sobotu v dedine Koumaga, kde útočníci začali strieľať na dedinčanov. Na ceste do dediny predtým zabili niekoľko pastierov dobytka. 

Krátko na to, ako malijskí vojaci z dediny v nedeľu popoludní odišli, zabili v dedine ďalšieho muža a jeho troch synov.  Podľa AP členov afrického kmeňa Fulani obviňujú z napojenia na extrémistov z teroristickej siete al-Káida, mnohí z nich pochádzajú práve z dediny Koumaga.

Mierové sily OSN a francúzske vojenské jednotky umiestnené v severnom Mali sú takmer neustále terčom útokov vyzbrojených džihádistických skupín, ktoré sú vnímané ako najvážnejšia hrozba pre bezpečnosť v celom africkom regióne Sahel.

Viac o téme: OzbrojenciCivilistiútok Mali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu