Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľké búrky v Česku: Vietor strhával stromy aj elektrické vedenia

Predpoveď počasia
Predpoveď počasia (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - V Českej republike zostalo vo štvrtok popoludní bez elektriny asi 15.000 ľudí, a to najmä na severe krajiny. Fúka tam silný vietor, ktorý na elektrické vedenia strhával konáre i celé stromy. Meteorológovia varovali pred silným vetrom, výstraha platí až do noci. Zároveň hrozia veľmi silné búrky s krúpami, toto varovanie sa však netýka oblastí zasiahnutých silným vetrom, ale moravských regiónov, informoval server spravodajskej televízie ČT24.

Bez elektriny zostali ľudia hlavne v Libereckom, Ústeckom a Stredočeskom kraji. Hasiči len v Libereckom kraji zasahovali pri viac ako 50 prípadoch, najčastejšie išlo o popadané stromy, ktoré blokovali cesty. Stromy popadali aj na železničné trate. 

Pred silným vetrom varoval Český hydrometeorologický ústav. Jeho výstraha platí pre väčšinu Čiech s výnimkou Karlovarského, Plzenského a Juhočeského kraja, ale zato sa týka celého Kraja Vysočina.Meteorológovia zároveň varovali pred búrkami s krúpami. "Vylúčiť nemožno ani krúpy väčšie ako dva centimetre," spresnili. Výstraha na veľmi silné búrky sa týka väčšiny Moravy s výnimkou Vysočiny, Pardubického a Juhočeského kraja.

Viac o téme: StromyVietorKrúpyBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu