Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na úpätí Cukrovej homole v Riu de Janeiro našli telá siedmich ľudí: Príbuzní obvinili políciu

Skala Cukrová homoľa
Skala Cukrová homoľa (Zdroj: Getty Images)

RIO DE JANEIRO - Záchranné tímy našli na úpätí skaly Cukrová homoľa v brazílskom Riu de Janeiro telá siedmich ľudí. Polícia predpokladá, že patria zločincom, ktorí sa v piatok a v sobotu zúčastnili na prestrelkách v tamojšej metskej časti Urca. Príbuzní mŕtvych obvinili políciu, že siedmich mladých ľudí zabila po tom, ako sa jej vzdali.

Počas piatkovej prestrelky policajtov a podozrivých pašerákov drog v neďalekých kopcoch dve hodiny nepremávala lanovka na Cukrovú homolu a na vrchu hory uviazlo vyše sto turistov. Podľa polície gangy zapojené v prestrelke už niekoľko týždňov bojovali o kontrolu nad pašeráckymi predajnými miestami v susednej favele Babilônia. Policajti pri operácii zatkli jedného muža a zadržali aj niekoľko zbraní. Jedného z mužov zákona pri zásahu zranil šrapnel z ručného granáta.

Obyvatelia Ria sa s násilnosťami a prestrelkami vo vyše 800 mestských chudobných štvrtiach a favelách potýkajú každý deň. Je to však po prvý raz, čo sa podobný incident stal v časti Urca, ktorá je považovaná za jednu z najbezpečnejších a najexkluzívnejších v meste a je tiež sídlom prestížnych vojenských akadémií a kasární.

Viac o téme: MŕtvolaRio de Janeiro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu