Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Maďarsko ničila silná búrka: VIDEO Evakuácia obyvateľov, štyria ľudia zahynuli v aute

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

DOMBÓVÁR - Životy štyroch ľudí si vyžiadala v piatok neskoro večer prudká búrka, ktorá sa prehnala juhozápadným Maďarskom.

FOTO Bratislavu po daždi sužuje smrad a blato: Za záplavy v mestách môže miznúca zeleň

Obeťami sú pasažieri z auta, na ktoré spadol v meste Dombóvár približne 40 metrov vysoký strom, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na správu maďarskej MTI.

Z údajov úradu civilnej ochrany vyplýva, že piata osoba v aute pád stromu prežila. Na viacerých miestach v juhozápadnom Maďarsku museli po búrke zasahovať hasiči, keďže kmene stromov popadali na cesty a elektrické vedenia.

Vo Vašskej župe museli po silnom daždi evakuovať 40 ľudí

Po náhlom silnom daždi museli v noci na sobotu evakuovať v maďarskej obci Hegyhátszentjakab 40 ľudí z 13 nehnuteľností, informoval poverený hovorca riaditeľstva Úradu ochrany proti katastrofám Vašskej župy László Egyed.

V systéme jazier Vadása sa podľa jeho slov na viacerých miestach hrádze došlo vplyvom mohutných zrážok k pohybu pôdy. Obyvatelia, ktorých umiestnili dočasne v miestnom kultúrnom dome, sa ráno mohli vrátiť do svojich obydlí. Vodohospodári posilnia hrádze.

Hovorca dodal, že problémy spôsobili aj rozvodnené potoky, na viacerých miestach museli chrániť budovy vrecami s pieskom. V 12 obciach spôsobila búrka poruchy v dodávke elektrickej energie. Pre prietok vody museli uzatvoriť deväť úsekov ciest nižšej triedy.

Viac o téme: PočasieMaďarskoDombóvárPád stromu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu