Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kaczyňski je doma z nemocnice: Bol v nej od mája kvôli problémom s kolenom

Jaroslaw Kaczyňski
Jaroslaw Kaczyňski (Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Predsedu poľskej vládnucej konzervatívnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslawa Kaczyňského prepustili v piatok z nemocnice vo Varšave, kde bol od začiatku mája hospitalizovaný pre problémy s kolenom.

Šéf ústrednej vojenskej nemocnici vo Varšave Grzegorz Gielerak podľa agentúry AP uviedol, že Kaczyňského zdravotný stav je stabilizovaný. Dodal však, že v liečbe bude politik pokračovať aj naďalej, a síce ako ambulantný pacient. 

Kaczyňski (68) ešte pred prijatím do nemocnice kríval a pohyboval sa s pomocou bariel. Jeho dlhá hospitalizácia viedla podľa agentúry AP k špekuláciám o jeho zdraví i vodcovskej pozícii, ktorú zastáva v poľskej politike. 

Poľské médiá odvysielali zábery Kaczyňského, ako opúšťa nemocnicu s pomocou bariel a podperou na pravom kolene a opatrne nastupuje do limuzíny, z ktorej vystúpil pred vchodom do svojho domu. "Ďakujem vám za váš záujem," odkázal následne zhromaždeným novinárom a pobral sa domov.

Kaczyňského strana PiS má v parlamente väčšinu kresiel a sama vládne. Jedinou volenou funkciu, ktorú Kaczyňski aktuálne oficiálne zastáva, je post poslanca v Sejme (dolnej komore parlamentu). Napriek tomu je však považovaný za najvplyvnejšieho poľského politika ako aj tvorcu politiky PiS, dodala AP.

Viac o téme: Jarosław Kaczyňski
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu