Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nemeckému politikovi ukradli šaty na kúpalisku: Hovorí o politických motívoch

Alexander Gauland
Alexander Gauland (Zdroj: SITA/Alexander Prautzsch/dpa via AP)

POSTUPIM - Spolupredsedovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Alexandrovi Gaulandovi neznámi páchatelia odcudzili počas kúpania v Postupime odevy. O incidente, ktorý mal zrejme politický motív, hovoril jeden z vedúcich činiteľov ultrapravicového populistického subjektu v utorok pre tlačovú agentúru DPA.

Podľa jeho slov políciu privolali iní návštevníci kúpaliska, ktorí si všimli jedného alebo dvoch zlodejov odnášajúcich jeho veci, údajne s pokrikom: Pre nacistov tu nie je miesto na kúpanie. Hovorca nemeckého policajného prezídia potvrdil krádež odevov, nie však Gaulandovu informáciu o spomínanom pokriku.

Prípadom sa zaoberajú spolkové bezpečnostné zložky, vyplýva z informácií regionálneho periodika Märkische Zeitung, ktoré prinieslo správu o krádeži spred týždňa ako prvé. Alexander Gauland naposledy v sobotu vyvolal rozhorčené reakcie na sociálnych sieťach vyjadrením, v ktorom nacistickú éru označil za "trochu vtáčieho trusu vo viac ako 1000-ročných úspešných nemeckých dejinách".

V prejave pred členmi mládežníckeho hnutia AfD uviedol, že Nemci musia prijať zodpovednosť za 12 rokov vlády Adolfa Hitlera a jeho nacistickej strany, ale ide podľa neho iba o malú časť nemeckých dejín. Politik, ktorý mal v odcudzených nohaviciach kľúče od domu, musel následne vymeniť všetky zámky vo svojom bydlisku v okolí spomínaného kúpaliska.

Viac o téme: NemecKúpaliskoPoolPostupimAlexander GaulandDPAKrádež šiat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu