Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Líder zelených: Bush je hlupák

George Bush
George Bush

BRATISLAVA - Americký prezident George W. Bush je hlupák, keď si myslel, že vyslaním armády do Iraku urobí zo sveta bezpečnejšie miesto. Povedal to dnes líder Strany zelených Bob Brown.

Bush, ktorého päťdňová prítomnosť v Sydney si vyžiadala najprísnejšie bezpečnostné opatrenia v austrálskej histórii, strávil dnes na rokovaniach s austrálskym premiérom Johnom Howardom a v prístave obedoval s vojakmi. Podľa Browna je chybou myslieť si, že bezpečnosť krajiny závisí od prítomnosti austrálskych vojakov v Iraku. Bush na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že pre bezpečnosť Austrálie je dôležité, že "tam zostaneme s Iračanmi a pomôžeme im."

Líder zelených, ktorého v roku 2003 vyviedli z budovy parlamentu v Canberre po tom, čo prerušil Bushov prejav, je presvedčený, že Austrália nemala nikdy ísť po boku USA do vojny v Iraku. "To, čo by John Howard mal Georgeovi Bushovi povedať je 'sťahujeme sa z Iraku, sme nezávislá krajina, stojíme na vlastných nohách a nie sme zástupcami šerifa'," povedal Brown, ktorý stále čaká na odpoveď na svoju písomnú žiadosť o stretnutie s Bushom. "Austrália má úžasnú úctu k Spojeným štátom," povedal líder zelených a dodal "ale nie ku Georgeovi Bushovi."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu