Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

České ministerstvo spravodlivosti čelí exekúcii: V hre je 40 miliónov korún

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vlado Anjel)

PRAHA - Pre starý spor o odškodnenie je proti českému ministerstvu spravodlivosti vedená exekúcia. Celková čiastka dosahuje 40 miliónov českých korún. Hovorkyňa ministerstva Tereza Schejbalová, povedala portálu Novinky.cz, že exekúcia bola začiatkom mája na základe dovolania rezortu na Najvyšší súd (NS) zastavená až do chvíle, kým o nároku nerozhodne odvolací súd.

Rezort, zastupujúci v spore ČR, by mal podľa jej slov vyplatiť odškodnenie v súvislosti so sporom, ktoré vedie so správcom konkurznej podstaty Union Banky. Exekúciou bola poverená bývalá šéfka českej Exekútorskej komory Pavla Fučíková z exekútorského úradu v Ostrave, ktorej ministerstvo zložilo do úschovy vymáhanú sumu. 

"Fakt, že bola po istú dobu proti ČR nariadená exekúcia, je dôsledkom toho, že rozhodovanie v exekučnom konaní v istej fáze časovo predbehlo rozhodovanie o návrhu na odklad vykonateľnosti dovolaním napadnutého rozhodnutia," opísala situáciu Schejbalová.

Novinky.cz pripomenuli, že v minulosti sa v exekúcii opakovane ocitol i majetok mesta Praha. Úradníci vtedy zabudli včas uhradiť sumu prestavujúcu tisícky, respektíve desaťtisíce českých korún. Server dodal, že exekúciám čelili aj niektoré ďalšie české ministerstvá.

Viac o téme: Ministerstvo spravodlivostiExekúciaPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu