Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tropická búrka Henriette prerástla v hurikán

WASHINGTON - Tropická búrka Henriette, ktorá sa dostala k mexickému pacifickému pobrežiu s rýchlosťou vetrov 120 km/h, prerástla v utorok v hurikán, uviedlo americké Národné centrum pre monitorovanie hurikánov (NHC).

Henriette je hurikán 1. stupňa, najslabší na päťstupňovej škále. Smeruje k mexickému polostrovu Baja California, ktorý by mal podľa predpovede dosiahnuť v utorok večer. Podľa NHC so sídlom v Miami bola Henriette o 11. hodine SELČ vzdialená 185 kilometrov od Baja California. Hurikán si už vyžiadal sedem obetí, z toho 5 detí v juhomexickom štáte Chiapas, uviedli miestne úrady. Búrka zasiahla v piatok štát Guerrero silnými dažďami. Spôsobili zosuvy kameňov a blata, ktoré zabili šiestich ľudí v ich domoch v turistickom stredisku Acapulco. Ďalší muž zahynul po tom, čo jeho auto zasiahli skaly.

Krajinu už minulý mesiac postihol hurikán Dean, ktorý si vyžiadal 12 obetí v Mexiku a 17 v karibskej oblasti. V karibskej oblasti sa zrodil aj mohutný hurikán Felix, preklasifikovaný na búrku najvyššieho, piateho stupňa na Saffirovej-Simpsonovej stupnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu