Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Mimoriadny stav v Rusku: Ohnivé peklo, evakuovali tisícky ľudí

Horiaci armádny priestor v Rusku.
Horiaci armádny priestor v Rusku. (Zdroj: SITA/Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP)

PUGAČEVO - Mimoriadny stav vyhlásili v stredu v okolí Pugačeva v ruskom Udmurtsku na východe európskej časti krajiny po tom, čo sa tam požiar z porastov rozšíril aj na územie neďalekého niekdajšieho armádneho cvičného priestoru a strelnice, čo malo za následok sériu explózií.

Z oblasti preventívne evakuovali tisícky ľudí vrátane personálu a pacientov detského sanatória. Nikto z nich však podľa ubezpečenia miestnych úradov nebol v priamom ohrození. Na likvidácii požiaru, ktorý sa medzičasom rozšíril na územie s rozlohou 300 hektárov, sa podieľa viac ako 400 hasičov, ktorí majú k dispozícii vyše sto kusov špecializovanej techniky, ale aj posádky hasiaceho lietadla i viacerých helikoptér. Do oblasti dorazila aj hasičská vlaková súprava, informovalo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Cestné komunikácie vedúce do požiarom zasiahnutej oblasti uzavreli. Evakuovaných dočasne umiestnili v neďalekej obci Malaja Purga, deti zo sanatória previezli do Iževska. Podľa dostupných informácií ruských médií k ujmám na zdraví v oblasti tentoraz nedošlo.

Pred siedmimi rokmi mal požiar v muničnom depe v rovnakej oblasti dramatickejšie a tragickejšie dôsledky. Explózie poškodili vtedy v okolí asi 4000 budov. Pri likvidácii požiaru, ktorý si vynútil evakuáciu 28.000 ľudí, zahynul jeden príslušník ruských ozbrojených síl. Pred troma rokmi vypukli v tejto lokalite lesné požiare, ktoré viedli takisto k výbuchom.

Viac o téme: PožiarRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu