Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neľútostné boje v Afganistane: Útočník odpálil výbušniny, krvavá prestrelka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Rahmat Gul)

DŽALABALAD - Najmenej deväť obetí si doposiaľ vyžiadal útok neznámych ozbrojencov na úradnú budovu v afganskom meste Džalalabad v provincii Nangarhár na východe krajiny. Informovali o tom v nedeľu oficiálni predstavitelia s tým, že boje militantov s bezpečnostnými zložkami stále pokračujú.

Atak na budovu finančného úradu v regionálnej metropole odštartoval v nedeľu samovražedný útočník, ktorý pred jej vchodom odpálil vozidlo naložené výbušninami. Nesledovala prestrelka a množstvo militantov preniklo do objektu. Do nemocníc previezli 36 zranených, povedal pre DPA hovorca provinčného rezortu zdravotníctva.

Podľa hovorcu úradu guvernéra provincie Nangarhár boje medzi ozbrojencami a afganskými bezpečnostnými zložkami stále pokračujú. Z budovy bolo podľa svedkov počuť najmenej dva výbuchy. O život prišiel jeden z útočníkov.

K zodpovednosti za tento incident sa doposiaľ neprihlásila žiadna militantná organizácia. Ako doplnila DPA, v danej provincii aktívne operujú fundamentalistické hnutie Taliban i miestna odnož teroristickej skupiny Daeš.

Viac o téme: AfganistanDžalabalad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu