Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mimoriadna situácia v Rusku: Každé druhé nákupné centrum nespĺňa zásady požiarnej bezpečnosti

(Zdroj: TASR/AP)

MOSKVA - Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie informovalo, že od 1. mája sa vo všetkých nákupných centrách v krajine začínajú požiarne cvičenia, ktorých cieľom je nácvik postupu ich zamestnancov pri prípadnom vypuknutí požiaru. Súčasne s cvičením sa uskutoční aj kontrola hasiacich prostriedkov a núdzových východov.

Informovala o tom v stredu agentúra Interfax, ktorá pritom citovala šéfa rezortu Vladimira Pučkova. Ten zdôraznil, že ministerstvo má záujem na tom, aby bol v tejto záležitosti "stály pevný poriadok".  Pučkov okrem toho vyzval občanov, aby pri podozrení na zanedbanie protipožiarnych predpisov a zásad v nákupných centrách a ďalších objektoch, vrátane bytových domov, zverejňovali dôkazné fotografie a informovali úrady.

Interfax dodal, že ministerstvo pre mimoriadne situácie spolu s prokuratúrou v uplynulých týždňoch urobili kontrolu dodržiavania protipožiarnych predpisov "prakticky vo všetkých nákupných centrách, kinách a zábavných centrách pre deti v Rusku". "Veľmi závažné nedostatky" zistili v polovici z nich, informoval Pučkov.

Spresnil, že mnohé z objektov boli postavené tak, že nespĺňajú zásady požiarnej bezpečnosti. Ruské úrady pristúpili k tejto rozsiahlej kontrole po požiari v nákupnom a zábavnom centre v Kemerove, ktorý sa odohral 25. marca a ktorý si vyžiadal životy 60 ľudí vrátane 41 detí.

Viac o téme: PožiarNákupné centrumRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu