Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvavý útok na skupinu študentov: Muž zabil sedem ľudí, pred políciou priznal prečo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PEKING - Najmenej sedem študentov zomrelo po tom, ako ich pred školou v severnej Číne dobodal muž s nožom. Incident sa stal blízko strednej školy v okrese Mi-č' v provincii Šen-si okolo 18:10 miestneho času (12:10 SELČ). Informovala o tom miestna samospráva. Muž napadol skupinu 19 študentov, keď sa zo školy vracali domov. V súčasnosti je už v policajnej väzbe, píše spravodajský portál BBC.

Študentov, ktorí z útoku vyviazli so zraneniami, ošetrujú lekári, informoval okresný úrad pre propagandu na sociálnych sieťach. Vek napadnutých študentov nie je známy, môžu mať okolo 12 až 15 rokov.

Čína bola v uplynulých rokoch dejiskom viacerých smrteľných útokov nožom. Vo februári v pekinskom nákupnom centre zabil muž s nožom jednu ženu a zranil 12 ďalších osôb.

Pomsta za šikanu

Niekdajší študent čínskej strednej školy, v súčasnosti 28-ročný muž, ktorého zadržali pre dôvodné podozrenie z piatkového vražedného útoku na školákov, sa svojho času stal terčom nedobrého zaobchádzania zo strany spolužiakov, a preto znenávidel školákov.

Tak zdôvodnil svoje konanie zrejmý páchateľ, ktorý v piatok v neskorých popoludňajších hodinách miestneho času neďaleko strednej školy v okrese Mi-č' v čínskej provincii Šen-si pripravil o život najmenej siedmich žiakov a podľa spresnených údajov tlačovej agentúry DPA ďalších 12 zranil. Všetci školáci boli vo veku 12-19 rokov a väčšinu z nich tvorili dievčatá. Ďalšie podrobnosti o prípade zatiaľ nie sú známe.

Viac o téme: NôžŠtudentiútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu