Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Úspešné pátranie polície: Zadržala nahého strelca z reštaurácie v Nashville

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Humphrey)

NASHVILLE - Polícia zadržala v pondelok muža podozrivého z streľby v meste Nashville v americkom štáte Tennessee, ktorá si v nedeľu vyžiadala štyri obete. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie miestnych úradov.

Po predpokladanom páchateľovi, 29-ročnom Travisovi Reinkingovi, od nedele pátralo v Nashville a jeho okolí viac než 100 policajtov, ako aj desiatky federálnych agentov. Okolnosti zadržania neboli bezprostredne známe.

Travis Reinking
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Metro Nashville Police Department via AP)

Polícia uviedla, že Reinking bol v čase incidentu takmer nahý a ozbrojený útočnou puškou. Najskôr spustil paľbu na parkovisku pri reštaurácii Waffle House na predmestí Nashvillu, kde zabil dvoch ľudí. Vzápätí vtrhol do priestorov samotnej reštaurácie, kde zabil tretieho človeka; štvrtá obeť podľahla vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice. Streľba si vyžiadala štyroch zranených.

FOTO Úspešné pátranie polície:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Humphrey)

Reinkingovi sa podarilo ujsť po tom, čo mu zbraň vytrhol jeden z hostí reštaurácie. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy, avšak miestna polícia v tejto súvislosti uviedla, že páchateľ mohol trpieť psychickými problémami.

Muž, ktorý vytrhol zbraň nahému útočníkovi v Nashville, sa necíti byť hrdinom

Zákazník, ktorý v nedeľu vytrhol zbraň nahému útočníkovi v reštaurácii v americkom meste Nashville, sa necíti byť hrdinom a vraví, že to bol "sebecký čin". Starosta mesta označil Jamesa Shawa Jr. za hrdinu, pretože zabránil strelcovi v ďalšom vyčíňaní. Samotný Shaw je však v tomto smere skromnejší. Urobil to vraj "len, aby sa zachránil".

Shaw sa ukrýval pri toaletách a zasiahol, keď útočník prestal strieľať. "Udrel som ho dverami a zbraň sa akosi zasekla. Vytrhol som mu ju a prehodil cez pult," opísal udalosť Shaw. Následne donútil útočníka k úteku.

Viac o téme: ReštauráciaStreľbaNashville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu