Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečakaná nehoda v Česku: Batoľa si do krku zapichlo grilovaciu ihlu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Batoľa v obci Velký Osek v českom okrese Kolín si vo štvrtok večer zapichlo do krku grilovaciu ihlu. Na pomoc mu prišli hasiči aj záchranársky vrtuľník, ktorý ho prepravil do nemocnice. V piatok o tom informoval spravodajský portál Novinky.cz.

Prípad sa stal vo štvrtok okolo 18.00 h pri benzínovej stanici vo Velkom Oseku v Stredočeskom kraji. Záchranná služba požiadala o spoluprácu hasičov z obce Ovčáry, ktorí po príchode na miesto skrátili ihlu zapichnutú v krku malého dieťaťa a pomohli ho naložiť do vrtuľníka. Uviedol to hovorca hasičov Petr Svoboda. Podľa portálu Novinky.cz ide o dieťa mladšie ako tri roky.

Záchranári vyslali na miesto posádku aj s lekárom. Podali dieťaťu potrebné lieky a po zaistení pacienta letecky transportovali do nemocnice v pražskej štvrti Motol. Polícia pri prípade iba asistovala a zabezpečovala priestor pre pristátie vrtuľníka.

Cudzí predmet sa z rany pri prvej pomoci nevyťahuje, pretože skutočný rozsah poranenia nemusí byť v prvej chvíli zrejmý. Predmet väčšinou blokuje prietok krvi a jeho vytiahnutím sa môže rana rozkrvácať, uvádza vo svojich pokynoch Zdravotnícka záchranná služba Stredočeského kraja.

Viac o téme: NehodaBatoľaVelký Osek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu