Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská tragédia: Autobus s hokejistami sa zrazil s nákladiakom, 14 mŕtvych

 Športovci z tímu Humboldt Broncos
Športovci z tímu Humboldt Broncos (Zdroj: youtube/flash news)

NIPAWIN - Zrážka nákladného auta s autobusom, v ktorom sa viezli členovia juniorského hokejového tímu, si vyžiadala niekoľko mŕtvych a vážne zranených. V piatok v noci o tom informovala kanadská polícia. Športovci z tímu Humboldt Broncos mierili na zápas do mesta Nipawin. Podľa polície prišlo o život štrnásť ľudí a ďalších štrnásť utrpelo zranenia.

Zrážka nákladného auta s autobusom, v ktorom sa viezli členovia juniorského hokejového tímu, si vyžiadala 14 mŕtvych a 14 zranených. Kanadská polícia informovala, že v autobuse bolo 28 ľudí, 14 z nich zomrelo, medzi nimi je aj šofér. Zvyšných 14 osôb hospitalizovali, traja sú v kritickom stave.

Zástupca tímu Kevin Garinger potvrdil, že v dôsledku nehody zomrelo niekoľko osôb. "Sme z toho v šoku," dodal. Do tímu sa pritom môžu dostať hráči vo veku od 16 do 20 rokov. Pripomenul, že vzhľadom na to, že Humboldt má len 6000 obyvateľov, takže osobne pozná všetkých členov miestneho mládežníckeho hokejového klubu. "Nedokážem si predstaviť, čím teraz prechádzajú rodičia obetí. Súcitím s každým, koho táto strašná tragédia zasiahla, a to v rámci klubu Humboldt Broncos aj mimo neho," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter kanadský premiér Justin Trudeau.

Podobné nešťastie zasiahlo Kanadu pred vyše 30 rokmi. V decembri 1986 havaroval autobus s hráčmi, zhodou okolností, Swift Current Broncos, vtedy zahynuli štyria ľudia. Túto nehodu prežil neskorší hráč NHL Sheldon Kennedy. "Prajem sústrasť obetiam nehody a ich rodinám a prosím, nezdieľajte nepotvrdené správy," odkázal niekdajší hráč Detroitu prostredníctvom twitteru.

Viac o téme: ZrážkaDopravná nehodaHokejisti Kanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu