Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rušná noc hasičov vo Viedni: Objavili plynovú fľašu so smrtkou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://androidportal.zoznam.sk/)

VIEDEŇ - Silno zhrdzavenú plynovú fľašu, na ktorej nechýbalo varovné označenie smrtky, v noci na stredu odviezli hasiči v ochranných odevoch z miesta nálezu, pivničných priestorov starého objektu vo viedenskej štvrti Wieden.

Obsah fľaše, ktorý môže byť mimoriadne nebezpečný, zatiaľ nie je známy. Chemik hasičského zboru však na mieste nálezu konštatoval, že sa vo fľaši môže nachádzať nebezpečná látka. Preventívne sa preto k nálezu pristupovalo tak, ako by predstavoval najväčšie možné riziká, uviedol podľa stredajšej správy tlačovej agentúry APA hovorca hasičov Christian Feiler.

Obyvateľov domu v rekonštrukcii vyzvali, aby neotvárali okná, pred budovou zriadili improvizované dekontaminačné pracovisko, ulicu v okolí hermeticky uzavreli. Preventívne boli na mieste aj sanitky a lekár rýchlej zdravotnej pomoci.

Po vynesení nálezu, jeho umiestnení do ďalšieho ochranného zásobníka a odvoze z lokality sa v pivničných priestoroch merala úroveň prípadných toxických látok, žiadne tam však nezaznamenali. Pôvod záhadnej plynovej fľaše, z ktorej však obsah neunikal, predbežne nie je zrejmý. Objasniť by ho mohlo prebiehajúce skúmanie odborníkov-chemikov.

Viac o téme: HasičiFľašaViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu